Η επαρκής κίνηση στη νηπιακή ηλικία των 5 ετών θεωρείται βασική προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του παιδιού. H αδυναμία να αναπτυχθούν και να εκλεπτυνθούν βασικές και ειδικευμένες κινητικές δεξιότητες κατά την διάρκεια της προσχολικής ηλικίας, αποτελεί συχνά αιτία αποτυχίας και απόγνωσης των παιδιών κατά την παιδική και εφηβική ηλικία (Gallahue, 1996). Είναι διαπιστωμένο ότι στη σύγχρονη εποχή λείπουν από τη νηπιακή ηλικία τα αναγκαία κινητικά ερεθίσματα, με όλες τις συνέπειες που συνεχώς τονίζουν τόσο οι παιδαγωγοί όσο και οι γιατροί.

Το πρωτοποριακό σχολείο Μπάλα – Κίνηση είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά νηπιακής ηλικίας 5 ετών. Σε αυτή την ηλικία αναπτύσσονται ραγδαία οι κάτωθι δεξιότητες – ικανότητες:

  • Οι βασικές κινητικές δεξιότητες (μετακίνησης ισορροπίας και χειρισμού).
  • Ο έλεγχος των αδρών κινήσεων ο οποίος ακολουθείται απο τον έλεγχο των λεπτών.
  • Οι συναρμοστικές ικανότητες οι οποίες καθορίζονται άμεσα απο το κεντρικό νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο που κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων ωριμάζουν με ταχύτατους ρυθμούς.
  • Η αυτοεικόνα. Η θετικη ενίσχυση και οι προσανατολισμένες στην προσπάθεια και όχι στην απόδοση δραστηριότητες οι οποίες εξασφαλίζουν στα παιδιά επιτυχημένες εμπειρίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές αυτήν τη περίοδο.

Σε ευχάριστο και μη ανταγωνιστικό περιβάλλον τα παιδιά καλούνται να μάθουν τον εαυτό τους, έχουν τη δυνατότητα να μάθουν το σώμα τους καλλιεργώντας τις συναρμοστικές τους ικανότητες.

  • Ισορροπία
  • Ρυθμός,
  • Προσανατολισμός στο χώρο
  • Αντίδραση
  • Κιναισθητική διαφοροποίηση

Μέσω διασκεδαστικών παιχνιδιών αναπτύσσουμε δεξιότητες επικοινωνίας, μαθαίνουμε κανόνες παιχνιδιών, αναγνωρίζουμε σχήματα, χρώματα, αντικείμενα. Έτσι, τα παιδιά αναπτύσσουν θετική αυτοεικόνα, αυτοπεποίθηση και κοινωνική δεξιότητα.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων τα παιδιά θα έχουν τη χαρά να ελέγχουν μπάλες κάθε διαστάσεων (από μπαλάκι του τένις έως πιλάτες μπολ) εξασκώντας το συντονισμό ματιού και χεριού ή ποδιού που είναι θεμελιώδης στη καθημερινότητά τους. Θα παίζουν με μικρές και μεγάλες ρακέτες, σκέιτμπορντ, τραμπολίνο, μπαλόνια, στρώματα γυμναστικής. Θα μάθουν μέσω του παιχνιδιού την αξία της σωστής διατροφής, και του fair play υποστηρίζοντας το κοπιώδες έργο των γονιών.

Το σχολείο Μπάλα – Κίνηση είναι ιδανικό για κάθε αγόρι και κορίτσι να ξεκινήσει με χρωματιστό και ανεπανάληπτο τρόπο την αθλητική του εμπειρία έχοντας μοναδικά βιώματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Σας περιμένουμε σε αυτό το μοναδικό ταξίδι κινητικών εμπειριών και συναισθημάτων!

Close Menu