Σε αλλαζονική αποδρομή η ΕΣΠΕΔΑ

Σε αλλαζονική αποδρομή η ΕΣΠΕΔΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΠΕΔΑ

ΘΕΜΑ: «ΣΕ ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΡΟΜΗ Η ΕΣΠΕΔΑ»

Αγαπητοί κύριοι

Είναι αδιανόητο η Διοίκηση  της Ένωσης να ειρωνεύεται, να κατηγορεί και να μέμφεται ένα Σωματείο μέλος της. Θα απαντήσουμε σε όλες στις τοποθετήσεις σας  χωρίς το ανοίκειο ύφος που χρησιμοποιήσατε, αλλά με επιχειρήματα και παρακαλούμε πάνω σε αυτά να τοποθετηθείτε.

1.    Ισχυρίζεστε ότι παρέχετε αναβολές μόνο αν αφορούν αγώνες εγγενών τμημάτων την ίδια ημέρα. Δεν εξηγήσατε πως ερμηνεύετε τη λέξη «εγγενών» γιατί όσα λεξικά ανοίξαμε δεν συνδέουν τη λέξη με ότι πιθανά εσείς έχετε στο μυαλό σας.

2.    Γράφετε ότι γνωρίζατε για τη νεανική σύσταση των τμημάτων μας και ότι κάποτε θα είχαμε πρόβλημα. Πείτε μας, απαγορεύεται από κάποιον κανονισμό να συστήσουμε τμήματα με μικρότερες ηλικιακά αθλήτριες;  Δεν είναι αυτός ο κύριος σκοπός των ερασιτεχνικών σωματείων; Εσείς, καταχρηστικά, μας το απαγορεύσατε.

3.   Επισημαίνετε ότι οι ημερομηνίες ήταν γνωστές πριν από καιρό αλλά παραπληροφορείτε άλλη μια φορά. Μας ενημερώσατε με σχετικό email την 1 Απριλίου μόλις τρεις ημέρες πριν την έναρξη των Play offs

4.     Κατηγορείτε ότι επιβαρύνουμε τα παιδιά με 6 αγώνες μέσα στη βδομάδα και μιλάτε σα να είσαστε προπονητές και ειδικοί;  Έχετε κάποιο επίσημο μηχανισμό ως ΕΣΠΕΔΑ που καταγράφει σε πόσους αγώνες συμμετέχει σε εβδομαδιαία βάση ένας αθλητής/τρια; Συστήσατε  κάποια τεχνική επιτροπή που προβαίνει σε τέτοιες κρίσεις; Γνωρίζετε τι επιβαρύνσεις είναι κατάλληλες για κάθε ηλικία; Ο ΑΣ Περιστέρι συνεργάζεται με ΚΦΑ προπονητές και η σωματική υγεία των αθλητριών του είναι προτεραιότητα. Γι’ αυτό τον λόγο έχει επιστημονικό υπεύθυνο  τον κ. Λ. Καραΐσκο (ΚΦΑ, MSc, περισσότερες λεπτομέρειες στα: www.volleon.com και  karaiskos.weebly.com) που έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό επιμορφωτικών σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

5.    Υποστηρίζετε ότι είχατε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσετε, άρα αναγνωρίζετε το πρόβλημα, μας το φωνάζετε και δεν το ακούτε εσείς οι ίδιοι.

6. Ισχυρίζεστε ότι δεν καταφέρατε να πάρετε τη συγκατάθεση των υπόλοιπων ομάδων για τον νέο ορισμό της 4ης αγωνιστικής των play off. Δεν εξηγείται όμως γιατί δεν μπορούσε να αναβληθεί εξ ολοκλήρου. Βιαζόσασταν  για κάποιο λόγο να τελειώσει το πρωτάθλημα γρήγορα με 2 παιχνίδια την εβδομάδα;. Καταφέρατε με την αδιαλλαξία σας  να στερήσετε τη χαρά της συμμετοχής  στον τελευταίο αγώνα της ζωής τους με τη φανέλα των κορασίδων (λόγω αλλαγής ηλικίας) σε νεαρές αθλήτριές μας.

7.    Ισχυρίζεστε, ότι άλλη ομάδα δεν σκέφθηκε καν να αναδείξει παρόμοιο θέμα, για 2 αθλήτριες στη Pre league. Πως η ΕΣΠΕΔΑ γνωρίζει τις μη εκπεφρασμένες προφορικά σκέψεις των ομάδων;

 8.    Απευθύνεστε με ειρωνεία ισχυριζόμενοι, ότι αν έχουμε φιλοδοξίες άσκησης διοίκησης, θα πρέπει πρώτα να μάθουμε να συμμετέχουμε σε συλλογικές διαδικασίες, να αποκτήσουμε την απαραίτητη εμπειρία και μετά ίσως… Η διάχυτη ειρωνεία προέρχεται από τον καθεστωτισμό που αναπτύξατε κατά τη διάρκεια της 7ετίας σας.. Η διοίκηση ενός οργάνου «επιπλήττει» ἐνα μέλος του οργάνου για το πως θα αποκτήσει διοικητική εμπειρία.

9.    Επιβεβαιώνετε την καθεστωτική νοοτροπία σας,  λέγοντας  ότι πολύ μεγάλη πλειοψηφία των σωματείων σας εκχώρησε την εκπροσώπηση και άσκηση διοίκησης .. Η εκπροσώπηση δεν εκχωρείται. Κυρίαρχο όργανο παραμένει η ΓΣ των Σωματείων. Η εκάστοτε διοίκηση ελέγχεται για τη δράση της από τη ΓΣ σε τακτά χρονικά διαστήματα  με τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό. Ξεχνάτε ότι  στη Δημοκρατία τα δικαιώματα των μειοψηφιών είναι ακριβώς ίδια με αυτά των πλειοψηφιών.  Η μεγάλη πλειοψηφία δεν είναι επιταγή αυθαιρεσίας. Είναι ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη.

10. Συγχέετε  τον αριθμό των διοργανώσεων που αναλάβαμε  ελλείψει άλλων υποψηφιοτήτων ( σε 2 περιπτώσεις),  με αυτές στις οποίες αναλάβαμε ενώ υπήρχαν και άλλοι υποψήφιοι διοργανωτές ( σε 3 περιπτώσεις, στις 10 παρουσίες μας  σε F4).  Παραλείπετε να εξηγήσετε τα κριτήρια με τα οποία  η ομάδα του προέδρου της ΕΣΠΕΔΑ (Δραπετσώνα)  έχει αναλάβει όλες τις διοργανώσεις στις 3 συμμετοχές της σε F4.

11.  Ισχυρίζεστε πως  όλοι ξέρουν, ότι η ΕΣΠΕΔΑ αναθέτει διοργανώσεις κοιτώντας μόνο το παρελθόν (διοργανωτές) του ίδιου πρωταθλήματος. Παραλείπετε να αναφέρετε, πως το ξέρουν, ποια είναι τα κριτήρια που έχετε θέσει, πως λαμβάνετε τις αποφάσεις και πως αξιολογείτε την επιτυχία των διοργανώσεων. Χαρακτηριστικά  στο πρόσφατο F4 των κορασίδων βασικό προαπαιτούμενο ήταν το live streaming των αγώνων. Αυτό δεν τηρήθηκε κρατώντας στο σκότος της ενημέρωσης ένα από τα καλύτερα προϊόντα της ΕΣΠΕΔΑ. Κάνατε κάτι γι αυτό πριν τους αγώνες; Κάνατε κάτι ώστε να μην συμβεί;  Ποιος αποφάσισε αυθαίρετα να μην τηρήσει τα προαπαιτούμενα και τι θα κάνετε τώρα που όλα τέλειωσαν; Υπάρχουν ομάδες που απολαμβάνουν ασυλία; Γιατί να μην είμαστε όλοι ισότιμοι και όμοιοι στα μάτια σας;

12. Προσβάλετε  τον Α.Σ. Περιστέρι ότι ρισκάρουμε επιχειρώντας και συνεταιριζόμενοι. Εξηγήστε μας με ποιους επιχειρούμε, με ποιους συνεταιριζόμαστε και με ποια οφέλη; Αυτές οι αναφορές εκτός από προσβλητικές, είναι και ποινικά ελεγχόμενες αφού εμπίπτουν στα άρθρα και τις διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου Ν.4603/14.3.2019 (σε αντικατάσταση/τροποποίηση των άρθρων του Ν.2725/1999) Ειδικά για το συγκεκριμένο ζητάμε την έγγραφη τοποθέτηση του ΔΣ της ΕΣΠΕΔΑ. Σας ενημερώνουμε ότι αν δεν ανακαλέσετε τον ισχυρισμό σας θα ακολουθήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες για τη δυσφήμιση σε βάρος του Α.Σ. Περιστέρι

13. Μας λέτε ότι είναι πολύ όμορφο να ζεις για το βόλεϊ, όχι να ζεις από το βόλεϊ.   Ίσως να συνηθίζεται στον χώρο των επαγγελματιών παραγόντων που «φεσώνουν» προπονητές και αθλητές με μεγάλη ευκολία και τους αναγκάζουν να ζουν από την ομορφιά του βόλεϊ, για να ζήσουν οι ίδιοι από το βόλεϊ. Δείτε σε άλλες μεριές, σε πιο οικεία σας περιβάλλοντα. Σε κάθε περίπτωση όμως, αναμένουμε εγγράφως από το Δ.Σ. της ΕΣΠΕΔΑ να τοποθετηθεί και να εξηγήσει με ποιό τρόπο ακριβώς ο Α.Σ. Περιστέρι “ζει από το βόλεϊ” όπως δημόσια μας εγκαλείτε, υπενθυμίζοντάς τις οικείες διατάξεις του Νόμου για ανάλογες περιπτώσεις. 

Κύριοι, ξεχάσατε να αναφέρετε το αναπτυξιακό σας έργο στην επταετία που ασκείτε την διοίκηση. Η ανυπαρξία του είναι ο λόγος για τον οποίο  αποσιωπάτε ότι ο ΑΣ Περιστέρι, που με τόση καθεστωτική αλαζονεία ειρωνευθήκατε και κατηγορήσατε, διοργάνωσε, τον Δεκέμβριο 2018, το Galla Love Volley με συμμετοχή 1200 αθλητών και αθλητριών, κάνοντας  την μεγαλύτερη εκδήλωση φέτος στην Ευρώπη μαζικής προσέλευσης νέων αθλητών βόλεϊ. (φωτο). Επίσης γνωρίζετε πολύ καλά τις δεκάδες εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε κάθε χρόνο με στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και των καλών πρακτικών στο αθλητικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Τέλος, έχουν περάσει 5 ημέρες και ακόμα αναμένουμε μια απάντησή σας, ώστε να μάθουμε αν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ενήμερα και έχουν προσυπογράψει την ανακοίνωση που δημοσιεύσατε. Αν και σας το έχουμε ζητήσει εγγράφως δεν έχουμε λάβει απάντηση, όπως έχετε υποχρέωση να πράξετε.

Αναμένουμε απάντηση όχι μόνο σε αυτό αλλά και σε όλα τα ερωτήματά μας. Κυρίως, αναμένουν τα πολυάριθμα μέλη μας, οι οικογένειες και οι αθλήτριές μας.

Αν χρειαστεί, επανερχόμαστε όσες φορές κρίνουμε αναγκαίο

Για τον ΑΣ Περιστέρι

Ο Πρόεδρος  και τα μέλη του ΔΣ

Close Menu