Ο πλούτος είχε τη δική του ιστορία

Το ντόμινο ευζωίας, ευρωστίας και καλών πρακτικών ξεκινά από το ίδιο μας το σώμα. Θέλεις πραγματικά να βρεις την άκρη του νήματος? Στρέψε την προσοχή σου πρώτα από όλα στο ίδιο το σώμα σου. Άσκηση, διατροφή και αν πρέπει να επιλέξεις εκ των δυο, ξεκίνα από το πρώτο (άσκηση) γιατί εύκολα ως φυσικό επακόλουθο θα συναντήσεις το δεύτερο (διατροφή). Άσκηση λοιπόν:. Όχι με δύσκολους και ακραίους στόχους. Όχι από τα αδύνατα. Τα δυνατά, τα προσιτά αυτά που είναι για τους κανονικούς ανθρώπους. Όλοι γνωρίζουμε τα σωματικά οφέλη της άσκησης. Η άσκηση βελτιώνει τη σωματική σύσταση, τα μαλλιά, το δέρμα και την υγεία των νυχιών, και μειώνει, τον κίνδυνο πολλών ασθενειών. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.
Θέλεις να κατακλυστείς από εναλλακτικές σκέψεις και καινοτόμες -χρυσοφόρες ιδέες? Βάλε τα αθλητικά σου και τρέχα μια διαδρομή στο δάσος. Δες με τη λεπτομέρεια που σου επιτρέπει ένα χαλαρό τρέξιμο, το θαύμα της φύσης που προβάλει δίπλα σου. Απόλαυσε τη φυσική δημιουργία και ως αντάλλαγμα εμπνεύσου τη δική σου (δημιουργία). 
Θες να οραματιστείς το νέο πρότζεκτ που μόλις ανέλαβες? Οργάνωσε μια γρήγορη σε ρυθμό πεζοπορία στη ακροθαλασσιά και νιώσε με γυμνά πόδια την επαφή με την κινούμενη άμμο. Συντόνισε μάτι-χέρι εναλλάσσοντας από το δεξί στο αριστερό μερικά εκατομμύρια κόκκων άμμου και ζήσε λίγο χωρίς να σκέφτεσαι πολλά. Γρήγορα θα φωτογραφίσεις στο μυαλό σου το τελικό αποτέλεσμα της εργασίας σου. 
Θες να διακριθείς στην επιστήμη σου? Ξεκίνα από το σώμα σου, φτιάξε το λίγο καλύτερα από ότι ήταν χθες. Κάθε ημέρα ίσως 30 λεπτά είναι αρκετά να απογειώσουν τις συνδέσεις του εγκεφάλου πολλαπλασιάζοντας τη δεκτικότητά του σε νέες προσλαμβάνουσες. Ετοιμάσου έτσι να υποδεχτείς πλήθος νέων πληροφοριών
Θέλεις να εμπνεύσεις και να παρακινήσεις τον κόσμο που περιμένει από εσένα? Ξεκίνα πολύ πρωί ενισχύοντας μυϊκά τον εαυτό σου, εφαρμόζοντας απλές τεχνικές άσκησης όπως διατάσεις, ελαφρύ τρέξιμο, στοιχειώδη ενδυνάμωση με την απλούστερη των αντιστάσεων, το ίδιο το σώμα σου. Ετοιμάσου για την ιερή αποστολή που έχεις αναλάβει.
Θες να διεκδικήσεις κάτι παραπάνω στο εργασιακό σου περιβάλλον? Πάρε ισχυρή δόση αυτοπεποίθησης από το δικό σου σπίτι (σώμα). Δες την αποφασιστικότητα που χτίζεις όταν το αισθάνεσαι να γίνεται δυνατό, σφριγηλό, όμορφο. Αποτίναξε με τη πηγαία δύναμή σου κάθε πίεση και δες με άλλες προοπτικές κάθε συνεργασία
Θες να πάρεις αποφάσεις ζωής? Πάρε το ποδήλατό σου και ζήσε μαζί του μια ώρα, ίσως αυτό αρκεί. Καθάρισε πάνω στις δυο ρόδες το πνεύμα σου ώστε να είναι παρόν την κρίσιμη ώρα των επιλογών. Κάνε συνήθεια την ποδηλασία ειδικά αν το ευνοούν οι δρομικές συνθήκες. Κάθε λεπτό πεντάλ, χιλιάδες εικόνες ομορφιάς. Δεν θα χορταίνεις!
Έχεις αποστολή ζωής να ιατρεύεις ή να περιθάλπεις ασθενείς? Τόνωσε την υγεία σου γυμνάζοντας την καρδιά σου συστηματικά ώστε να είσαι ανθεκτικός στα δύσκολα και εύστοχος στις κρίσιμες αποφάσεις που θα λάβεις. Όσο πιο έτοιμο είναι το σώμα τόσο πιο πετυχημένα θα προσφέρεις στην αποστολή σου. 
Θες να μεγαλώσεις μαζί με τα παιδιά σου ελαχιστοποιώντας ή μηδενίζοντας επισκέψεις σε γιατρούς? Εργάσου για το σκοπό αυτό συστηματικά ασκούμενος για σένα δίνοντας παράλληλα ισχυρό παράδειγμα δια βίου άσκησης στα ίδια σου τα παιδιά.
Ο εναρκτήριος πλούτος είναι αυτός. Από εκεί ξεκινά ο πολλαπλασιασμός του Η δύναμη κάθε συνήθειας λένε χτίζεται σε μόλις 21 ημέρες. Μόλις 21 ημέρες μακριά από κατακλυσμό θετικών. Σήμανε η ώρα έναρξης!
Όπως λέει ο Θιβετιοανός μοναχός, για να πας στο βουνό πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα. 1η μέρα του χρόνου, 1η του μήνα, πρώτη της εβδομάδας, σήμερα, τώρα. Οι αφορμές είναι πολλές βρες μια και κάνε το πρώτο βήμα!

Close Menu